ZAJEDNIČKI NASTUP EURO – METALA  I EURO – ROALA U HRVATSKOJ

ZAJEDNIČKI NASTUP EURO – METALA I EURO – ROALA U HRVATSKOJ

Kompanija Euro - Metali u vlasništvu kompanije Euro - Metali d.o.o. Doboj Jug Bosna i Hercegovina od 01. aprila 2022. godine ulazi i na tržište Hrvatske.

Ulazak Euro – Metala na tržište Hrvatske novi je iskorak u poslovanju, a u skladu sa vizijom regionalnog širenja. Ovim korakom kompanija ima za cilj da svoju uspješnu priču i korektne dugoročne odnose sa poslovnim partnerima proširi i na susjedno tržište, te da na taj način osigura širenje poslovanja van matične države. Nova proizvodna hala ima 1000m2 zatvorenog skladišnog prostora, kao i cca 500m2 otvorenog skladišnog prostora i za početak će zapošljavati 6 radnika, gdje će se taj broj povećavati zajedno sa širenjem obima poslovanja u budućnosti. Fokus ove kompanije u početku će biti na standardnom/komercijalnom prodajnom asortimanu konstrukcijskih čelika. Kompanija Euro – Metali lider je u prodaji konstrukcijskih čelika na tržištu BiH. Euro - Metali već dugi niz godina uspješno posluju na području Bosne i Hercegovine, a zajedno sa kompanijom Euro - Roal na tržištu Bosne i Hercegovine posluju u okviru savremenog „Steel Centra” u Doboj Jugu, gdje se ujedno nalazi i Uprava ove dvije kompanije. Osim Doboj Juga, kompanija Euro – Metali svoje podružnice i skladišta posjeduje i na dvije dodatne lokacije: Sarajevo i Mostar. Početkom 2022. godine kompanija Euro – Metali svoje poslovanje je proširila i na tržište Crne Gore.

Kompanija Euro - Roal d.o.o. Doboj Jug je na tržištu Bosne i Hercegovine i Hrvatske prepoznatljiva kao jedan od vodećih distributera arhitektonskih građevinskih sistema kao i obojenih profila za industrijsku namjenu. Euro - Roal je svoje poslovanje diverzificirao u dva pravca. Prvi pravac obuhvata prodaju „Industrijskog asortimana“, dok drugi pravac obuhvata prodaju „Arhitektonskog – Građevinskog asortimana“. Društvo sa svojim podružnicama djeluje i na lokacijama Hadžići - Sarajevo i Cazin, a početkom 2020. godine otvorena je i kompanija u Hrvatskoj – Zagrebu sa vlastitim lagerima na adresi Lučko Stupničke Šipkovine – Euro - Roal d.o.o. Zagreb. Osim u Hrvatskoj, zajednički nastup kompanija Euro – Metali i Euro - Roal djeluje i na tržištu Crne Gore, Podgorica. Cilj je koncept koji se pokazao uspješan sa kompanijama Euro - Metali i Euro – Roal u BiH, proširiti i na ostale zemlje regije, pa samim time i u Hrvatsku.