Euro - metali ostvarili rast od 35% i učvrstili lidersku poziciju u BiH

Euro - metali ostvarili rast od 35% i učvrstili lidersku poziciju u BiH

Za 2018. godinu u Euro – metalima najavljuju nastavak razvoja, dalje širenje skladišnih kapaciteta, kao i određena tehnološka unaprijeđenja .

«Rezulaltima poslovanja u protekloj godini zapravo je nastavljen pozitivan trend rasta i razvoja naše kompanije koji traje već godinama. Dva su ključna razloga ovako značajnog povećanja prihoda. Prvi je akvizicija dijela slovenačkog Mersteel-a u BiH, čime su Euro - metali dobili jedno od tehnološki najsavremenijih i najopremljenijih skladišta na Balkanu, kada je riječ ovo ovoj branši. To nam je omogućilo da u našoj Poslovnici Sarajevo, uslugu prema kupcima podignemo na viši nivo, kako sa aspekta brzine isporuke, tako i u pogledu asortimana. Novu vrijednost u poslovanju kupci su na ovom dijelu tržišta BiH veoma brzo prepoznali i mi smo već u zadnjem kvartalu 2017. godine osjetili prve efekte naše investicije.

Drugi razlog, je proširenje asortimana i ulazak u segment tzv. „specijalnih čelika“ ili „čelika u kvalitetu“. Uvođenjem ovog novog programa, koji je zahtijevao značajna ulaganja, mi smo se dodatno približili industrijskim potrošačima u BiH, koji su naš glavni segment kupaca, uz dodatni fokus usmjeren na jačanje ovog segmenta», kazao je Jasmin Subašić direktor kompanije Euro  - metali.

Euro-metali d.o.o. Doboj Jug, su kompanija „kćerka“ Hifa-oil. Kompanija je lider u distribuciji proizvoda i poluproizvoda crne i obojene metalurgije u BiH, a osnovu asortimana čine: limovi, cijevi, šipkasti čelik (kvadratni,okrugli,plosni), nosači, ugaoni profili, „specijalni čelik“, itd. Trenutno posluju na 3 prodajna mjesta: Doboj Jug sa sjedištem i centralnim skladištem, Sarajevo - Rajlovac i Mostar.

Prošlogodišnjom akvizicijom slovenskog Mersteela Euro – metali su dobili najkvalitetnije opremljen objekat na području Jugoistočne Evrope kada je u pitanju ova branša. Ukupna površina skladišta je 7000 m2, a njegov najveći dio je robotizovan i automatizovan, te predstavlja posljednju riječ tehnologije, čime je ova komapanija ušla u jedan viši nivo poslovanja, koji im omogućava da budu "rame uz rame" sa renomiranim evropskim steel - centrima.